Páchateľ si ako lup odniesol eurá, alkohol aj cigarety. Na účty a bankomatové karty si treba dávať pozor

23.01.2010 Celý región

Páchateľ si ako lup odniesol eurá, alkohol aj cigarety: Policajti v Chminianskej Novej Vsi , okr, Prešov vyšetrujú prípad vlámania do pohostinstva v obci Križovany, ku ktorému došlo v noci zo štvrtku na piatok tohto týždňa.
Páchateľ po vlámaní sa do pohostinstva, vykradol z výherného automatu kasu na bankovky, v ktorej bolo 5 425, - Eur. Taktiež ukradol 100, - Eur v bankovkách aj minciach z registračnej pokladnice. Okrem peňazí zo skladu páchateľ odcudzil cigarety a alkohol rôznych druhov a značiek v hodnote 270. Eur. Uvedená suma je ku škode majiteľa pohostinstva a suma ukradnutá z automatu je spôsobená jednej košickej firme. Poverený príslušník skráteného vyšetrovania z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Chminianskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Na účty a bankomatové karty si treba dávať pozor
V piatok 22. 1. 2010 osobne oznámil bardejovským policajtom 63 ročný Bardejovčan neoprávnený výber peňažnej hotovosti z jeho účtu cez bankomat. Vyšetrovaním prípadu policajti zistili, že v dobe od 22.10.2009 do 16.12.2009 doposiaľ neznámy páchateľ ozaj uskutočnil z doposiaľ nestotožneného bankomatu v Bardejove 10 neoprávnených výberov peňažnej hotovosti z platobnej bankomatovej karty vedenej na meno poškodeného a to v rôznych čiastkach. Poškodený tak prišiel o 1020 , - Eur. Policajný vyšetrovateľ dňa 22.1.2010 začal trestné stíhanie za prečin neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
 

Vyberte región